20 fakte që nuk mund të harrosh
20 fakte që nuk mund të harrosh

20 fakte që nuk mund të harrosh

Mendoni për mendimet që keni para se të bini në gjumë – sidomos kur keni nevojë të bini në gjumë shumë shpejt. Në momente të tilla, truri juaj fillon të pyesë për gjëra të ndryshme që nuk mendoni kurrë për një ditë të rregullt, sa e peshon një re? A mund të ndiejë një ndjenjë personi gjatë gjumit të tyre? Sa energji prodhon një trup njerëzor? Për fat të mirë për ju, kemi gjetur përgjigjet për të gjitha këto pyetje!
Ju mund të njihni shkallët e një këndi duke përdorur vetëm dorën tuaj. Përhapni gishtat sa më shumë që të jetë e mundur, dhe vendosni palme tuaj në një sipërfaqe të këndit të të cilit dëshironi të matni. Gishti i vogël duhet të shtrihet në pjesën e poshtme dhe përfaqëson 0 °. Këndi midis gishtit të madh dhe gishtit të vogël do të jetë 90 °, këndet midis gishtit të vogël dhe gishtave të tjerë janë 30 °, 45 ° dhe 60 °, respektivisht.
Në jetën tuaj, ju takoni rreth 16 vrasës dhe as nuk e dini.
Çdo herë që shkundni një kuvertë kartash, ju jeni personi i parë në histori që i keni kartat në këtë mënyrë specifike.
ou mund të zbulojë numrin e ditëve në çdo muaj duke përdorur thonjtë tuaj. Bëni një grusht dhe filloni numërimin e muajve nga grushta. Çdo përplasje dhe boshllëk është një muaj i veçantë. Filloni të llogarisni në njërën anë, pastaj, pas mbërritjes në fund, filloni përsëri me grushta të gishtit tregues. Nëse muaji është në përplasem me thikë, ka 31 ditë, nëse është në hendek, muaji përmban 30 ditë ose më pak.
Një pica 43 cm është më e madhe se dy pica me 30 cm.
Pështymë e njeriut përmban një qetësues natyral që quhet opiorphin, i cili është gjashtë herë më efektiv se morfina. Përveç kësaj, opiorphin mund të ketë si një anti-panik dhe një efekt anti-depresive. Ka ngjyra të “ndaluara” që truri ynë nuk mund ta imagjinojë. Ato përbëhen nga hije që kompensojnë njëri-tjetrin në sytë e njeriut, për shembull, të kuqe-jeshile ose të verdhë-blu. Nëse dikush ju kërkon të imagjinoni ngjyrën e verdhë-blu, do të mendoni për të gjelbër ndërsa në të vërtetë, ekziston një ngjyrë që ekziston në të njëjtën kohë edhe të verdhë dhe blu, por nuk mund ta imagjinojmë.
Atomet e oksigjenit që janë tani në mushkëritë tona, karboni në muskujt tanë, kalciumi në kockat tona dhe hekuri në gjakun tonë kanë lindur brenda yjeve dhe janë shpërndarë rreth universit kur kanë shpërthyer. Kjo do të thotë që të gjithë ne jemi pjesë e huaj dhe e përbërë nga stardust.
Kur të jeni 60 vjeç, do të humbni gjysmën tuaj