Studenti i Mjekësisë Femërore rrezikon jetën e saj në mbrojtjen e tezës së saj kundër një grupi grabitësish të armatosur
Studenti i Mjekësisë Femërore rrezikon jetën e saj në mbrojtjen e tezës së saj kundër një grupi grabitësish të armatosur

Studenti i Mjekësisë Femërore rrezikon jetën e saj në mbrojtjen e tezës së saj kundër një grupi grabitësish të armatosurStudenti i Mjekësisë Femërore rrezikon jetën e saj në mbrojtjen e tezës së saj kundër një grupi grabitësish të armatosur

 

Hajdutët hoqën dorë dhe u larguan pasi e panë sa e vështirë u përpoq të mbronte gjërat e saj.

Shkolla e mjekësisë është veçanërisht e vështirë për të përfunduar në vetëm katër vjet, veçanërisht me diversitetin e njohurive që nxënësit duhet të mësojnë. Gjaku, djersa dhe lotët që çdo student e vë në mësimin e mjekësisë nuk është shaka. Askush nuk e di këtë më mirë se Noxolo Ntuli.

26-vjeçari është një student mjekësor në Shërbimet Kombëtare të Laboratorëve Shëndetësor në Afrikën e Jugut. Për vite të tëra, ajo studioi mjekësi dhe ishte gati të diplomonte. Në çantën e saj ishte teza e saj e çmuar, e ruajtur në një makinë të jashtme. Gjithçka ishte vendosur për të ardhmen e saj.
Megjithatë, një grup njerëzish të armatosur gati për të shkatërruar jetën e saj, dhe vjedhin tezën e saj larg. Në vend që të vraponte për jetën e saj të dashur, Noxolo ishte i vendosur të mbronte gjërat e saj.

Pa mend që ajo mund të lëndohet, ose më keq, të vrarë në përpjekje për të shmangur grabitjen, ajo i luftoi ata dhe u ngjit në tezën e saj të dashur. Hajdutët shpejt hoqën dorë dhe u larguan.

Incidenti u kap në një kamera sigurie të një shtëpie aty pranë. Tregoi Noxolo duke luftuar kundër grabitësve të armatosur për më shumë se një minutë, edhe nëse ajo ishte mbështetur në tokë nga njëri prej burrave.

“Jam e lumtur që u gjetën. Shpresoj se ata i ngarkojnë ata për tentim rrëmbimi dhe vjedhje, “tha studenti; duke shtuar se ajo mund të ishte detyruar në automjet nga grabitësit.

“Nuk e di pse ata do të më futnin në makinë nëse nuk do të ishte rrëmbyer. Unë u pushtua. Tre burra në një grua, kjo është shumë. Shpresoj që ligji të funksionojë këtë herë, “shtoi ajo.

Hajdutët arritën të iknin me çantën e drekës, “megjithatë, tha ajo