88-vjeçari gjyshi kujdeset për adoleshentin e tij që vuan nga një sëmundje e rrallë88-vjeçari gjyshi kujdeset për adoleshentin e tij që vuan nga një sëmundje e rrallë
88-vjeçari gjyshi kujdeset për adoleshentin e tij që vuan nga një sëmundje e rrallë

88-vjeçari gjyshi kujdeset për adoleshentin e tij që vuan nga një sëmundje e rrallë

Të dy prindërit e saj vdiqën kur ajo ishte vetëm disa muajshe.
Ndërsa njerëzit rriten, rolet në familje kanë tendencë të kalojnë. Kur prindërit dhe gjyshërit tashmë po kapin, mbrojnë dhe i mbështesin. Mjerisht, ka njerëz që nuk janë në gjendje ta bëjnë këtë, duke pasur parasysh gjendjen e tyre shëndetësore dhe financiare.

Kjo vajzë 17-vjeçare ka vuajtur nga një sëmundje e dobësuar që kur ajo ishte një fëmijë dhe babai i saj nuk ka zgjidhje tjetër veçse të kujdeset për të.
Me sa duket, Syifa vuan nga “Sëmundja Malabsorption”, Malabsorption i cili i referohet një numri të çrregullimeve në të cilat ushqyesve dhe lëngjeve.
Këto ushqyes mund të jenë macronutrientët (proteinat, karbohidratet dhe yndyrat), mikroorganizmat (vitaminat dhe mineralet) ose të dyja. Për shkak të kësaj, Syifa është fjalë për fjalë lëkurë dhe eshtra, dhe nuk mund të bënte asgjë me vete.

Por falë gjyshit të saj 88-vjeçar Toton, ajo ka mbijetuar për më shumë se 17 vjet nëpërmjet kujdesit të tij. Të dy ata jetojnë në shtëpinë e tyre në Pangandaran, West Java, ku Toton kushton tërë jetën e tij për t’u kujdesur për mbesën e tij.
Me sa duket, prindërit e Syifës vdiqën kur ajo ishte vetëm disa muajshe. Babai i saj ishte përfshirë në një aksident kur ajo ishte vetëm 5 muaj dhe nëna e saj ndoqi pas 3 muaj më vonë, duke e lënë Syifën me gjyshin e saj të moshuar.
Toton, i cili ka punuar në ushtri para se të tërhiqej, nuk merr ndonjë ndihmë financiare nga qeveria.
Mënyra e vetme për të që të jetojë është të mbjellësh perime dhe t’i shesësh ato. Megjithë moshën e tij të vjetër, Toton bën gjithçka për mbesën e tij, edhe nëse kjo do të thotë se ai duhet të sakrifikojë shumë.