Buzët e gruas u infektuan rëndë dhe u frymëzuan pas përdorimit të rupit të rremë të rupit
Buzët e gruas u infektuan rëndë dhe u frymëzuan pas përdorimit të rupit të rremë të rupit

Buzët e gruas u infektuan rëndë dhe u frymëzuan pas përdorimit të rupit të rremë të rupit

 

 

Gratë paralajmërohen të jenë vigjilente kur blejnë kozmetikë të lirë ose të rreme.
Ndërsa gjithnjë e më shumë njerëz kthehen në përbërjen dhe me produktet që marrin pak më të shtrenjtë çdo ditë, disa alternativa gjysmë të përhershme dhe të përhershme janë futur tek entuziastët përbërës. “Microblading” ose “përbërja gjysmë e përhershme e fytyrës” janë vetëm disa alternativa që përdorin shumë njerëz në ditët e sotme. Por për shkak se kërkesa për këto alternativa është në rritje, shumë produkte të rreme dhe të lira po shfaqen – dhe ato mund të jenë vdekjeprurëse për disa.
Produkte të tjera të rreme si rrobat janë në rregull kur bëhet fjalë për produkte kozmetikë, parfumesh dhe skincash, fakse paraqesin një rrezik shumë të vërtetë. Buzët e një gruaje janë kthyer të fryrë dhe të infektuar rëndë, pasi kanë aplikuar një përbërës të buzëve të tatuazhit, duke shpresuar se ajo do të ketë buzë të buta trëndafili. Shumë netizens besojnë se ajo mund të ketë përdorur produkte të rreme, ose ajo ishte thjesht alergjike ndaj komponentëve të përbërjes.

Autori i postës së Facebook thotë se infeksioni ishte rezultat i kuq buzëshit të rreme; Por me ashpërsinë e infeksionit të buzëve, shumë netizens besojnë se ngjyrat e rreme “tatuazh” të buzëve janë përgjegjës për këtë. Autori më tej paralajmëron gratë e tjera që gjithmonë të sigurohen që produktet e tyre të kozmetikës janë legale.

Sipas një artikulli nga mashable, merkuri, plumbi, arseniku, cianidi dhe madje urina e njeriut dhe bishtat e miut shpesh gjenden në kozmetikë të falsifikuar. Niveli i toksinave në disa prej këtyre produkteve ka çuar në reaksione të rënda alergjike duke përfshirë rashes dhe djegie të lëkurës, shpërfytyrime dhe probleme afatgjata shëndetësore siç janë presioni i lartë i gjakut dhe infertilitetit.