Cili formë e butonit tuaj të barkut thotë për shëndetin tuaj

Ne nuk kujdesemi për butonin tonë të barkut ashtu siç kujdesemi për pjesë të tjera të trupit tonë pasi që ato janë të ekspozuara ndaj publikut. Është pjesa më e injoruar e trupave tanë. Shpesh shumë prej nesh as nuk u intereson për pastrimin e saj! Pjesa më e rëndësishme e butonit të barkut të trupit njerëzor nënkupton akordin e kërthizës të lidhur me trupin e njeriut.

Pra, duhet të sigurohet që kjo zonë të mbetet e pastër ose përndryshe mund të ushqeni bakteret. Hulumtime të reja po zhvillohen në aspekte të ndryshme në formën e kërthizës. Forma e barkut mund të sugjerojë edhe për çështjet shëndetësore.

8. Buton bully bully

Shutterstock
Ky lloj barku posedohet nga ata që janë peshëngritës të rëndë. Gjithashtu, shpesh është i lidhur me ata njerëz që mund të jenë në rrezik të zhvillimit të herni

Cili formë e butonit tuaj të barkut thotë për shëndetin tuaj

Cili formë e butonit tuaj të barkut thotë për shëndetin tuaj

 

7. Pak rëndë

Shutterstock
Ata që kanë një buton të zbehur pak nga barku thuhet se janë imun ndaj virusit të gripit.

 

6. Të ketë një formë bajame

Shutterstock
Kjo formë nënkupton që njerëzit e tillë priren të përjetojnë migrainë dhe dhimbjet e muskujve. Njerëz të tillë gjithashtu mund të përjetojnë dobësi të eshtrave.

5. Shtylla kurrizore

Shutterstock
Kjo formë është e atyre njerëzve që kanë probleme në peshë. Ata gjithashtu mund të përjetojnë probleme si kapsllëku.

4. Ovale dhe vertikale

Shutterstock
Një formë e tillë është një shenjë e sëmundjeve të lëkurës dhe veshkave. Për më tepër, ajo gjithashtu nënkupton që gjenerata e ardhshme mund të lindë me anomalitë gjenetike në to

3. Ju nuk mund ta keni krejt atë

Shutterstock
Disa njerëz priren të vuajnë nga kjo, por ata mund të kenë pasur atë në lindje. Do të ishte hequr për shkak të ndonjë operacioni ose ndonjë arsye tjetër.

2. Forma e shtatzënisë

Shutterstock
Barku ndryshon formën e saj gjatë tërë mbajtjes së shtatzënisë. Ju do të ndjeni formën duke ndryshuar ndërsa shtatzënia përparon dhe arrin afatin e plotë. Normalisht kthehet në të njëjtën formë pasi lindja ndodh.

1. Thellë

Shutterstock
Njerëz të tillë mund të vuajnë me probleme të tretjes, si dhe kapsllëk.

Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se jo të gjithë gjitarët kanë butona barku. Butonat e barkut janë qielli për bakteret në trupin tonë. Sipas një studimi të kryer në vitin 2011, u gjetën 2368 specie bakteriale, nga të cilat 1458 janë të reja për shkencën njerëzore. Gjithashtu, u zbulua se një person kishte disa baktere që gjenden edhe në tokë në Japoni. Megjithëse personi kurrë nuk ka qenë atje gjithë jetën e tij!

Shumë njerëz gjithashtu i nënshtrohen ndryshimeve në formën e butonit të tyre të barkut duke u ndryshuar nga butoni i brendshëm i barkut në butonin e barkut të jashtëm. Këto ndryshime kërkojnë operacione dhe njihen si hernie kumbore. Kirurgjia quhet umbilicoplasty. Arsyeja për të kaluar këtë operacion është të hedhim një sy në butonat e tyre të barkut dhe të dëshironi të ndryshoni butonin e tyre të barkut duket.

Edhe pse ky trend është bërë i zakonshëm në kohët moderne, por përdoret për të qenë i pahijshëm për të treguar butonin e barkut. Në vitin 1951, Shoqata Kombëtare e Transmetuesve përfundoi krijimin e Kodit të Praktikave për Transmetuesit Televizorë sipas të cilave gratë nuk duhej të tregonin detare, si dhe pjesë të tjera të trupit. Kodi mbeti i zbatuar deri në vitin 1983.

Sipas një studimi detare është gjithashtu një zonë tërheqëse për njerëzit. Format e preferuara janë T dhe formë ovale. Ata me innie të thella nuk janë tërheqëse për shumë njerëz. Një kërthizë e një gruaje është gjithashtu në gjendje të tregojë potencialin e saj të ardhshëm për të qenë në gjendje të mbesë shtatzënë. Forma, pozicioni përdoret për të vlerësuar reproduktivitetin e femrave pjellore. Gjithashtu supozohet të jetë një nxitje seksuale, pasi thekson kthesat, bukurinë dhe pjellshmërinë e trupit të një gruaje.

Cili formë e butonit tuaj të barkut thotë për shëndetin tuaj