Kjo fytyrë e një vajze 9-vjeçare ishte përdorur për të promovuar abortin, prandaj mami i saj mori hakmarrje brilante
Kjo fytyrë e një vajze 9-vjeçare ishte përdorur për të promovuar abortin, prandaj mami i saj mori hakmarrje brilante

Kjo fytyrë e një vajze 9-vjeçare ishte përdorur për të promovuar abortin, prandaj mami i saj mori hakmarrje brilante

Ti nuk e di kur do të dalë një zvarritje e neveritshme nga një cep i errët në internet. Duke përdorur natyrën e saj anonime, luftëtarët e tastierës ndajnë disa nga mendimet më shqetësuese që kanë, dhe madje fëmijët e vegjël mund të bëhen subjekte të trajtimit të tyre urrejtës. Kohët e fundit, trolls në Twitter përdorën një pamje të Sophia, një vajzë 9-vjeçare me aftësi të kufizuara për të promovuar abortin. Nëna e saj u përgjigj në një mënyrë që çdo nënë do – ajo nisi një luftë kundër gjuhës së urrejtjes.

Sophia ka lindur me deformime të fytyrës, si dhe deformime në duart dhe këmbët e saj. Kur ajo u kthye, vajza u diagnostikua me sindromën Rett, një çrregullim të trurit që ndikon përgjithmonë në gjuhën dhe në funksionet motorike të fëmijëve. Si rezultat, Sofia ka nevojë për familjen e saj për t’u kujdesur për të 24/7.

“Ajo kishte 22 operacione,” tha Weaver për CNN. “Ajo ka një tub të ushqyerit. Një qese colostomy. Ajo ka konfiskime dhe magjepsje për shkak të dy deformimeve dhe sindromës Rett “.

Gjithçka filloi pasi u propozuan ndryshime në mbulimin e kujdesit shëndetësor në zonën e tyre. Si një aktivist i kujdesit shëndetësor, Weaver filloi të flasë më shumë për gjendjen e Sophisë, dhe nuk zgjati shumë derisa trolls e vunë në shënjestër vajzën. “Njerëzit, ata të kërkojnë dhe duan të të lëndojnë,” tha Weaver. “Ka njerëz që shkojnë jashtë rrugës për t’u siguruar që ju të shihni mizorinë e tyre. I bëra njerëzit që më thoshin të vrisnin fëmijën tim, për ta larguar nga mjerimi i saj. ”

Një sulmues dëshironte të dëgjohej. Jo vetëm që ata ndanë foton e Sophia së bashku me një paragraf që përkrahin abortin e detyruar, ata tagged twitter Twitter Weaver dhe i dërgoi një mesazh të drejtpërdrejtë.

“E kam bllokuar atë. Unë vetëm shpresoja se ishte zhdukur “, tha nëna. “Por nuk u hoq kurrë. Llogaria mbeti. “Weaver thoshte se Twitter madje i kishte dërguar një mesazh duke thënë se posti nuk shkelte politikat e tyre.

Koha kaloi, por cicërima ishte ende në lartësi, dhe llogaria e dëmshme pas saj ishte ende aktive. “[Troll] ishte duke përmendur emrin tim dhe duke iu afruar pasuesve të mi në Twitter,” tha Weaver.

Cicëroj origjinal me foton Sophia e bashkangjitur me atë mbajti Weaver. Ajo i kërkoi njerëzve që të raportonin dhe madje ia tregonin ngjarjen një stacioni lokal të lajmeve, duke shpresuar që të ushtronin presion të mjaftueshëm në Twitter, do të merrte gjithçka poshtë. Pas rreth një javë e gjysmë të mbulimit të vazhdueshëm Weaver mori, ajo mori një mesazh tjetër nga Twitter. Ata kërkuan falje, hoqën postin e ofensivës dhe pezulluan llogarinë nga e cila erdhi.

I kënaqur me rezultatin, Weaver filloi të fliste për mënyrën se si Twitter të shqyrtojë përmbajtje të tilla. “Twitter duhet të shtojë njerëzit me aftësi të kufizuara si një kategori në raportimin e tyre të shkeljes,” tha ajo. “Përndryshe njerëzit nuk e dinë kategorinë e duhur për të zgjedhur për urrejtje ndaj njerëzve me aftësi të kufizuara”.

Zëdhënësi i kompanisë vuri në dukje CNN-në “politikën e sjelljes urrejtëse të platformës”. Ajo thotë: “Ju nuk mund të promovoni dhunën kundër ose sulmoni ose kërcënoni drejtpërdrejt njerëzit e tjerë në bazë të racës, përkatësisë etnike, origjinës kombëtare, orientimit seksual, gjinisë, identitetit gjinor , përkatësia fetare, mosha, aftësia e kufizuar ose sëmundja. “” Të gjitha këto konsiderata merren parasysh gjatë shqyrtimit të shkeljeve të raportuara të rregullave të Twitter “, tha zëdhënësi.