Një çift i vjetër dhe qeni i tyre jetonin në këtë kanalizim për 22 vjet dhe e quajnë 'shtëpi'
Një çift i vjetër dhe qeni i tyre jetonin në këtë kanalizim për 22 vjet dhe e quajnë 'shtëpi'

Një çift i vjetër dhe qeni i tyre jetonin në këtë kanalizim për 22 vjet dhe e quajnë ‘shtëpi’

Njeriu kolumbian ka gdhendur një vend për vete në nëntokën e errët të Medellinit, së bashku me gruan dhe qenin e tyre.

Aromë të fuqishme shqetësuese nga ujërat e zeza dhe objektet e trajtimit të ujërave të zeza janë një problem mbarëbotëror. Vjellje, ndeshje të djegura, misër të konservuar, erë të mërzitshme, lëndë fekale, vezë të kalbura – të gjitha këto aroma janë raportuar në zonat pranë impianteve të trajtimit të ujërave të zeza dhe për shkak të kësaj, jo shumë njerëz duan të jetojnë pranë vrimave të hapura ose objekteve të trajtimit të ujërave të zeza. Dhe po, pothuajse askush nuk dëshiron të jetojë “brenda” këtyre vendeve me erë të keqe.

Megjithatë, një çift tregoi se edhe pse pa strehë ka detyruar njerëzit të jetojnë në vendet më të lira, ajo është ende “shtëpia” e tyre. Miguel Restrepo ka jetuar në një kanalizim të braktisur me gruan dhe qenin e tyre për 22 vjet dhe çka kanë bërë për ta rinovuar atë në ato vite është e pabesueshme.

Gruaja e Miguel Maria Garcia vendosi një furrë, një tifoz, madje edhe një shtrat në kanalizim të braktisur. Ata madje vendosën një televizion për ta që të mos mërziteshin. Kanalizim i banueshëm që është vetëm tre metra i gjerë nga dy metra i thellë dhe 1.4 metra i lartë, u bë streha e çiftit dhe një vend për të shkuar në shtëpi për dy dekada.

Restrepo dhe gruaja e tij janë njerëz të pastrehë në Medellin në Kolumbi. Megjithëse qeveria lokale mund t’i detyronte ata që të dilnin nga kanalizimet në çdo moment, ata ende zgjodhën të qëndronin aty ku ishin. Sipas raporteve, Restrepo ishte një ish-droguar dhe humbi gjithçka për drogë.
Medellini njihet si qyteti i dytë më i madh në Kolumbi me më shumë se 2.7 banorë. Përveç kësaj, Medellini njihet gjithashtu për adhurimin e kartelit të famshme të drogës.