Udhëheqësi i fshatit shpenzon 36 vjet gdhendje nëpër një mal për të shpëtuar fshatin e tij Amazing!

Udhëheqësi i fshatit shpenzon 36 vjet gdhendje nëpër një mal për të shpëtuar fshatin e tij Amazing!

Fshati Caowangba ndodhet thellë në zemër të maleve të Guizhou, një krahinë malore në jugperëndim të Kinës. Guizhou është i njohur për fshatrat e saj tradicionale rurale, si Caowangba, ku njerëzit lulëzojnë në një shoqëri të vetë-mjaftueshme. Por si shumë fshatra rurale, Caowangba ka shumë probleme në të kaluarën, sidomos kur është fjala për ujë.
Meqenëse fshati ishte vendosur mijëra metra lart mbi mal, uji ishte i kufizuar, që shpesh shpërndahej në racione. Ata kishin nevojë të dëshpëruar për të mbijetuar një burim uji dhe të shpejtë.
Kjo bëri që shefi i Kauangabës, Huang Dafa, të ndërtoj malin që nga viti 1959, të krijojë një kanal që çon në një burim uji.
Në vitin 1959, kur Huang Dafa ishte vetëm 23 vjeç, ai filloi një trashëgimi që do të jetë përgjithmonë e gdhendur në gur. Ata filluan të gdhendnin malin, duke gërmuar nëpër gurë për të krijuar një tunel me shpresën për të lidhur fshatin me një burim uji. Për fat të keq, kanali i parë dështoi pas 10 vjet gërmimi dhe gdhendjeje. Huang Dafa kishte nevojë për njohuri për ujitje, për të përmbushur ëndrrën e tij.

Huang Dafa u largua nga fshati dhe u nis për në Fengxiang, ku mësoi të bëhej inxhinier. Ai u kthye në fshat, me një plan revolucionar që do të lëvizte me të vërtetë malet – ai vendosi të ndërtonte një kanal të ujit prej 7.200 metrash në mënyrë që të merrte ujë në fshatin e tij.
Për të ndërtuar një kanal, fshatarët duhej të përfundonin shkëmbinjtë e tre maleve karstike, punë të rrezikshme që përfshinin ngjitjen në anët e maleve, duke u lidhur me pemët dhe duke rënë qindra metra poshtë shkëmbit për të gërmuar.
Shpejt përpara për në 1995-dhe kanali madhështor përfundimisht u përfundua. Jo vetëm që Huang Dafa e shpëtoi fshatin e tij, por edhe katër fshatra të tjerë fqinj! Mësoni rreth trashëgimisë së Huang Dafa në videon më poshtë: